”Lokala upplevelser i världsklass!”

Wasa Teater har alltid varit en naturlig samlingspunkt för österbottningarna. Här har storslagna pjäser sett dagens ljus, roliga fester gått av stapeln under kristallkronan i lyxiga restaurang Ernst. Här har man under förra seklet kunnat se Holger Schauman, grundaren av teatern, sitta vid sitt egna bord i restaurangen och njuta av en festlig måltid.

När vi år 2019 öppnar upp både gamla och nya dörrar vill vi blåsa nytt liv i platsens spännande teateratmosfär och dess dynamiska historia. Oavsett om du kommer till oss för att se en av våra pjäser, hänga i baren eller i bistron vid gatuplan eller äta en måltid i restaurangen, vill vi erbjuda minnesvärda upplevelser som väver samman det bästa teater, gastronomi och estradkonst i Vasa kan erbjuda.

I den stora salongen kommer en stor förändring att ske: en läktare byggs, vilket ger oss fler sittplatser. Det betyder att vi kommer att kunna erbjuda intressanta gästspel med internationella artister och större bredd i vår repertoar.

Genom modern scenteknik kommer vi att kunna göra mera tekniskt avancerade föreställningar och förstärka teaterupplevelsen. Nybyggnaden bakom stora scenen ger oss lagerutrymme som möjliggör flexiblare repertoar.

Foajén förstoras och görs mer trivsam och biljettkassan flyttas längre in i foajén. Studioscenen  försvinner och gamla Ernst uppstår igen efter en paus på 25 år med den Viborgska kristallkronan som absolut fixstjärna. Här kommer också en liten krogscen att finnas för vi är övertygade om att teater och mat är en superb kombination!
All pausservering kommer också att serveras på ett och samma ställe, på Ernst. För alla vänner av bistrosidan kan vi med glädje meddela att den också i framtiden kommer att finnas kvar! På innergården byggs en inglasad passage som leder till Vasallen och ökar tillgängligheten i huset.

Wasa Teater har alltid engagerat österbottningarna, i tillblivelsen av teatern i början på 1900-talet och efter branden på 1950-talet. Vi hoppas och tror att samma engagemang finns också nu när vi så småningom börjar blicka in på 2020-talet.

Wasa Teaters personal arbetar för ett öppet och välkomnande teaterhus, vi hoppas verkligen att se er i våra nya, gamla och fina utrymmen.

 

Varmt välkomna till Wasa Teater!

 

Åsa Salvesen
Teaterchef